De nieuwe Fabia nu in onze showroom!

De nieuwe Fabia nu in onze showroom!

 

Nieuwe-fabia-bericht-picDe nieuwe Skoda Fabia Hatchback staat nu in de showroom van Nieuwkoop Automotive Group in Den Bosch.  Skoda viert de komst van de nieuwe Fabia met de extra complete First Edition uitvoering, die leverbaar is zolang de voorraad strekt.

De prijzen van de nieuwe Skoda Fabia zijn net zo scherp als het nieuwe design. De compleet nieuwe derde generatie van de Fabia is lager en breder dan voorheen, waardoor hij ‘dikker’ op zijn wielen staat. Het design valt op door de scherpe vouwen, heldere lijnvoering en kristalachtige kenmerken. Het resultaat is een auto met een eigen en zelfverzekerde uitstraling.

Ruimte en veiligheid

Met zijn ruimte en technologie schudt de nieuwe Skoda Fabia de kaarten in het B-segment. Naast een riante binnenruimte voor alle inzittenden beschikt hij met 330 liter (Hatchback) en 530 liter (Combi) over de grootste bagageruimte in zijn klasse. Voor een hoog niveau van comfort en veiligheid is de auto uitgerust of leverbaar met innovatieve assistentiesystemen die bekend zijn uit duurdere segmenten. Hiermee blijft de nieuwe Fabia trouw aan zijn fundamentele waarden. De auto is ruimer, praktischer en doordachter dan ooit.

Nieuwe motoren

Dankzij de nieuwe motoren (vier benzine en drie diesels), een verlaagd gewicht en een verbeterde aerodynamica, is de nieuwe Skoda Fabia tot 17 procent zuiniger. De meest efficiënte is de Fabia Greenline, die later in 2015 op de markt komt met de 55 kW (75 pk) 1.4 TDI, een nieuwe dieselmotor, die met vermogens van 66 kW (90 pk) en 77 kW (105 pk) vanaf introductie leverbaar is. De 66kW versie is ook te voorzien van de DSG-7 automaat, in combinatie met de uitrustingsniveaus Active, Ambition en Style.

Bij de benzinemotoren start het gamma met de 1.0 Greentech met 44 kW/60 pk, die in combinatie met de Active uitvoering alleen leverbaar is in de Hatchback. Een stapje hoger vinden we de 1.0 Greentech met 55 kW (75 pk). De 1.2 TSI Greentech is er met 66kW (90 pk) en 81 kW (110 pk), waarvan de sterkste een handgeschakelde 6-versnellingsbak heeft of de DSG-7 automaat.

Bijtelling

De zuinigste uitvoering wordt de in de loop van 2015 te introduceren Skoda Fabia Combi Greenline met een gemiddeld verbruik van slechts 3,1 l/100 km en een gemiddelde CO2-uitstoot van 82 g/km. Daarmee valt deze in 2015 in de 14%-bijtellingscategorie.

De overige benzine- en dieselmotoren hebben in 2015 een bijtelling van 20%, wat zeer interessant is wanneer de Fabia zakelijk wordt ingezet.

Uitrusting

De nieuwe Fabia kenmerkt zich door de complete standaarduitrusting. Zo heeft de Active bijvoorbeeld al dagrijverlichting, elektrisch bedienbare ramen voor, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, Radio Blues met 4 luidsprekers en een bandenspanningscontrolesysteem. De Ambition verrijkt de Fabia met chromen interieuraccenten, mistlampen voor, cruise control, airconditioning, een voorste middenarmsteun en Front Assisant, het proactieve remsysteem. In de Style krijgt de Fabia o.a. Skoda Surround, een 3D soundsystem met 6 luidsprekers, 15-inch lichtmetalen velgen en Sunset (donker getinte ramen achter).

First Edition

Om de komst van de nieuwe Fabia te vieren, zijn per direct de zeer aantrekkelijke First Edition modellen beschikbaar. De First Editions zijn gebaseerd op zowel het Ambition als Style uitvoeringsniveau, uitgebreid met extra uitrusting.

Ten opzichte van de Ambition beschikt de First Edition Ambition over elektrisch bedienbare ramen, climatronic, regen/lichtsensor, parkeersensoren achter en een in hoogte verstelbare passagiersstoel. Het klantvoordeel van de First Edition Ambition is € 450,-. Als First Edition Style heeft de nieuwe Fabia stoelverwarming, Driver Activity Assistant, die waarschuwt en ingrijpt bij vermoeidheidssignalen van de bestuurder, parkeersensoren voor en achter en een regen/lichtsensor. Hier bedraagt het First Edition voordeel € 460,-. Optioneel is er voor de First Edition het speciale Tech pakket met o.a. bluetooth en een multifunctioneel stuurwiel, wat ook nog eens een voordeel oplevert van maximaal € 650,-.

Inruilpremie

Naast alle aantrekkelijke uitvoeringen en pakketten biedt ŠKODA tijdelijk een extra inruilpremie van € 500,- bij aankoop van een nieuwe Fabia.

Rijk uitgerust

De nieuwe Fabia verwent zijn berijder door de complete standaarduitrusting. Zo heeft de Active bijvoorbeeld al dagrijverlichting, elektrisch bedienbare ramen voor, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, Radio Blues met USB aansluiting en 4 luidsprekers en een bandenspanningscontrolesysteem. De Ambition verrijkt de Fabia met chromen interieuraccenten, mistlampen voor, cruise control, airconditioning, een middenarmsteun en Front Assisant, het pro-actieve remsysteem. In de Style krijgt de Fabia o.a. ŠKODA Surround, een 3D soundsystem met 6 luidsprekers, 15-inch lichtmetalen velgen, climate control en Sunset (donker getinte ramen achter).

Maximaal aantal sterren veiligheid

De nieuwe Skoda Fabia heeft het maximale aantal van 5 sterren verdiend in de Euro NCAP-crashtest. Deze uitstekende uitkomst bevestigt het hoge veiligheidsniveau van de nieuwe vertegenwoordiger van Skoda in het compacte segment.

De Euro NCAP-beoordeling is de optelsom van botsproeven die de inzittendenbescherming meten voor volwassenen en kinderen, het letselrisico voor voetgangers vaststellen en de aanwezigheid van moderne veiligheidssystemen belonen.

De nieuwe Fabia behaalde in alle vier de categorieën het maximale aantal van 5 sterren. Die categorieën zijn: inzittendenbescherming voor volwassenen, bescherming van kinderen, assistentiesystemen op het gebied van veiligheid en voetgangersbescherming. De testers prezen met name de stabiliteit van het inzittendengedeelte. Voor de bescherming van anderhalf jaar jonge kinderen kreeg de nieuwe ŠKODA Fabia het maximale aantal punten toebedeeld en ook de bescherming van 3-jarigen gooide hoge ogen.

 De nieuwe Skoda Fabia deed het mede zo goed dankzij innovatieve veiligheidsaspecten die tot nu toe vooral in veel duurdere auto’s waren aan te treffen. Zo is er het proactieve remsysteem Front Assistant met geïntegreerde noodstopfunctie. Dit debuteert in de nieuwe Fabia en is al vanaf het tweede niveau (Ambition) standaard. Het systeem meet met behulp van een radarsensor continu de afstand tot voorliggers. Als die ruimte te klein wordt, grijpt de elektronische assistent in, variërend van een waarschuwing tot een automatische noodstop. Ook de Multi-Collision Brake, als onderdeel van ESC (elektronische stabiliteitscontrole) is een primeur voor de nieuwe Skoda Fabia. De Multi-Collision Brake vermindert het risico dat de auto na een botsing bij een vervolgongeval betrokken raakt, door automatisch de remmen te activeren.

 Eveneens nieuw in de jongste generatie van de Skoda Fabia is de Driver Activity Assistant (vermoeidheidsdetectie). Andere veiligheidssystemen zijn de snelheidsbegrenzer, Hill-Hold Control en elektronische bandenspanningsbewaker.

De uitgebreide en volledig op elkaar afgestemde veiligheidsvoorzieningen in de nieuwe Skoda Fabia bieden zeer goede bescherming in het onverhoopte geval van een aanrijding. 6 airbags – voorin, voorin opzij en langs de zijramen – en 5 driepunts veiligheidsgordels dragen bij aan de goede inzittendenbescherming. Ook de zeer stevige carrosserie met geoptimaliseerde kreukelzones doet een duit in het zakje. De passieve veiligheid is dan ook van topklasse.

 Euro NCAP (European New Car Assessment Programm) is een onafhankelijk consortium van Europese verkeersministeries zoals het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, automobilistenclubs zoals de ANWB, verzekeraars en consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond. De organisatie voert regelmatig botsproeven uit met nieuwe modellen en beoordeelt zo de veiligheid en bescherming ervan.

De Skoda Fabia Hatchback staat bij ons in de showroom vanaf € 12.990,-.

» PRIJSLIJST NIEUWE SKODA FABIA

 

 

 

 

 

 

Geen reacties mogelijk.