De nieuwe Mazda2 – een klasse hoger op elk vlak

De nieuwe Mazda2 – een klasse hoger op elk vlak

Mazda2-kleinDe nieuwe Mazda2 bewijst dat de beste dingen soms verrassend klein kunnen zijn.

Barstensvol energie, karakter en levenslust biedt het KODO – Soul of Motion design een opvallend uiterlijk dat gegarandeerd de aandacht trekt. Responsief en prettig om in te rijden, of het nu in de stad of op de snelweg is – deze sportieve Mazda is de perfecte combinatie van brandstofverbruik en prestaties, met daarnaast een hoogwaardig interieur voorzien van alle functionaliteiten die u van een auto van groot formaat zou verwachten.

◾Topsnelheid: 183 km/u*


◾Acceleratie: 100 km/u in 9,4 seconden*


◾Brandstofverbruik: 4,5 l/100 km*


◾CO2-uitstoot: 105 g/km*

Mazda2-2015

 

KODO – Soul of Motion design

Een snelle blik op de nieuwe Mazda2 maakt meteen duidelijk dat dit geen gewone auto is. De opvallende stijl en het verbluffende uiterlijk zijn geïnspireerd door ons bekroonde KODO – Soul of Motion design.

De vloeiende lijnen van de slanke, krachtige carrosserie suggereren een innerlijke kracht en samengebalde energie die erop wacht om vrij te worden gemaakt.

De nieuwe Mazda2, vol persoonlijkheid en met een aanstekelijke levenslust, zal gegarandeerd aandacht trekken en harten winnen.

SKYACTIV

Combineert een responsieve, wendbare en prettige rijdynamiek met compromisloze prestaties op gebied van veiligheid en brandstofverbruik. We hebben de motoren en transmissies voor deze compacte auto geoptimaliseerd en een lichtere, sterkere carrosserie en onderstel ontwikkeld. Dus met de nieuwe Mazda2 kunt u genieten van een uitzonderlijke kwaliteit van autorijden met soepele responsiviteit en geavanceerde veiligheidsniveaus.

MZD ConnectCollage-Mazda2-2015

Geniet van veilige en gemakkelijke communicatie met de buitenwereld via een gekoppelde mobiele telefoon- en dat allemaal in het comfort van het fraaie interieur van de nieuwe Mazda2.

De bediening werkt met het grote 7″ kleurentouchscreen en de intuïtieve HMI Commander, beide ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het MZD Connect systeem met minimale inspanning kan worden bediend, zodat u zich op de weg kunt richten (Beschikbaar vanaf de TS+ modellen).

i-ACTIVSENSE

Advanced Safety Technology

Advanced Safety Technology biedt bescherming, beveiliging en comfort bij het rijden in druk stadsverkeer en op snelwegen.

De nieuwe Mazda2 kent een ruim scala aan actieve en passieve veiligheidstechnologie, waaronder het intelligente City Safety veiligheidssysteem* (SCBS) van Mazda, dat automatisch de remmen aanspreekt als er wordt gedetecteerd dat er grote kans bestaat op een frontale aanrijding met lage snelheid (*Optioneel op GT-M modellen).

Oogverblindend stijlvol van binnen en buiten

De sportieve, vloeiende contouren van de carrosserie van de nieuwe Mazda2 en de machtige bouw weerspiegelen het dynamische KODO – Soul of Motion design van de carrosserie – van de voorkant naar de achterkant. De sterk naar voren hangende pose en hetkrachtige voorkomen lijken op een sprinter in de startblokken, klaar voor een uitbarsting van energie.

Binnen biedt het stijlvolle interieur een gevoel van hoogwaardig vakwerk, ergonomisch ontwerp en technologische innovatie – het resultaat is een gevoel van eenheid met uw auto.

De nieuwe Mazda2 is gelanceerd. Wat vindt de autopers van het design? En de uitrusting?

» Lees hier de eerste bevindingen van de autopers

*Onder Mazda testcondities, op basis van SKYACTIV-G 90 5MT

Balk-proefrit-Mazda2

Balk-offerte-Mazda2

Geen reacties mogelijk.