De nieuwe Mazda2 overtuigt de pers

De nieuwe Mazda2 overtuigt de pers

Mazda2-klein-persDe nieuwe Mazda2 is gelanceerd. Wat vindt de autopers van het design? En de uitrusting?

We hebben de eerste bevindingen bij elkaar gezocht. Inclusief de eerste testresultaten!

AutoWeek
Met name de besturing is prettig: de bekrachtiging is weliswaar sterk, maar de installatie geeft een helder gevoel en precieze reacties waardoor je na een paar bochten al lekker kunt stoeien met de auto. (…) Dat heeft Mazda simpelweg goed voor elkaar.

Autoblog.nl
Eerlijk is eerlijk, de 2 oogt fris en zelfs een beetje Europees. (…) Dat de nieuwe Mazda veel beter oogt dan de vorige generatie, is met name te danken aan het nieuwe front.

De Telegraaf/Autovisie
Met vloeiende lijnen, fris kijkende koplampen en een herkenbare Mazda-grille past de 2 helemaal in het rijtje van de nieuwste generatie Mazda’s als de CX-5, de 3 en de 6.

ANWB
De kofferruimte is ook toegenomen: minimaal 280 (was 250) en maximaal 950 liter (was 787). (…) De Mazda2 is straks de eerste compacte auto met een head-up display, die de belangrijkste rijgegevens voor je op de ruit projecteert.

Autokopen.nl
Ook op het gebied van veiligheid komt Mazda met een keur aan systemen die allesbehalve gebruikelijk zijn in het B-segment, zoals dodehoekdetectie, active city stop, lane departure warning en intelligent grootlicht.

Mazda2-in-de-pers

Autovandaag.nl
Door het nieuwe Kodo-design van Mazda ziet de nieuwe vijfdeurs Japanner er stoerder en vlotter uit.

De Telegraaf/Autovisie
Er is één dieselvariant leverbaar, maar de 1.5 benzinemotor zónder turbo moet de verkoopkar gaan trekken voor de Mazda2 en wordt leverbaar met drie vermogensafgiftes: 75 pk, 90 pk en 115 pk. De turboloze viercilinder is gekoppeld aan een heerlijk strak en precies schakelende vijfbak.

Autowereld.com
(…) wat is de Mazda2 optisch een leuke hatchback geworden! (…) Ook het design van het interieur overtuigt meteen. De opgeruimde middenconsole oogt fris en hoogwaardig (…).

Autokopen.nl
Het merk pakt flink uit met nieuwe features, zoals een head-up display, een nieuw infotainmentsysteem met 7-inch beeldscherm en MZD Connect, met cloud-services en integratie van iPhones en Android-telefoons.

AutoWeek
Ook de body, het chassis en de transmissies hebben SkyActiv-techniek. Dat heeft een lager gewicht als doel. Zo kunnen Mazda’s lichtvoetiger worden én krijgen ze een lagere CO2-uitstoot.

Balk-proefrit-Mazda2

Balk-offerte-Mazda2

Geen reacties mogelijk.