De nieuwe Suzuki Baleno

De nieuwe Suzuki Baleno

Nieuwe BalenoOp de IAA in Frankfurt is de gloednieuwe Suzuki Baleno onthuld onder grote belangstelling van vertegenwoordigers van de vaderlandse autopers, die unaniem onder de indruk waren van onze nieuwste telg. Vooral de enorme beenruimte achterin, de grote bagageruimte en het lage wagengewicht vielen hen op.

De nieuwe Suzuki Baleno is 15 cm langer dan de Swift. De bijna vier meter lange hatchback heeft een bagageruimte van maar liefst 355 liter. Dit alles staat op een volledig nieuw, lichtgewicht en veilig platform. Als het om motoren gaat heb je twee keuzes. De 1.0 BoosterJet behoort tot een nieuwe generatie hypermoderne motoren met directe inspuiting en turbo. Deze motor koppelt zuinigheid aan kracht en souplesse en levert 82 kW (112 pk). Baleno voorzijde

Daarnaast is de Baleno leverbaar met de uit de Swift bekende 1.2 DualJet motor (66 kW / 90 pk). Deze laatste krachtbron heeft een bijzondere innovatie. Met “Smart Hybrid Vehicle by Suzuki” wordt energie die vrijkomt bij het remmen opgeslagen in een lithium-ion-accu. Deze energie voedt bijvoorbeeld de airconditioning of helpt bij het starten van de motor. Daarnaast wordt de motor geholpen tijdens het rijden en accelereren. Mede dankzij die slimmigheden behoort de Baleno tot de zuinigste en schoonste auto’s in zijn klasse.

Baleno achterzijde

Natuurlijk is de Baleno voorzien van uitgebreide en geavanceerde veiligheidstechnieken. Daarnaast kan deze compacte hatchback worden uitgerust met uit de Suzuki Vitara bekende technieken als RBS (Radar Brake Support) en ACC (Adaptive Cruise Control), wat niet gebruikelijk is in deze klasse.

De nieuwe Suzuki Baleno staat naar verwachting in april 2016 in de showroom van Nieuwkoop in Den Bosch. En natuurlijk zal de Baleno net zo betrouwbaar en scherp geprijsd zijn als de overige modellen van Suzuki. Daarmee is de nieuwe Baleno misschien wel de slimste auto in zijn klasse.

Hou me op de hoogte nieuwe Baleno1

Geen reacties mogelijk.