De nieuwe Suzuki Vitara

De nieuwe Suzuki Vitara

Kleine-pic-Vitara-nieuws

 De Vitara is terug. En hoe! Robuust en helemaal in naar smaak samen te stellen. Met slimme technieken zoals Adaptive Cruise Control en Radar Brake Support. En dankzij een verbruik van 1 op 18,9* en een zeer lage CO2 uitstoot van 123g/km behoort de nieuwe Vitara tot de schoonste en zuinigste in zijn klasse

 

 

DESIGN & RUIMTENieuwe-Suzuki-Vitara-Collag

Het moderne ontwerp herbergt stijlelementen van vorige generaties. Zijn stoere uitstraling maakt dat de 4,175 meter lange, 1,775 meter brede en 1,61 meter hoge Vitara vanuit elke gezichtshoek robuust toont. Het exterieur en interieur kunnen met een aantal in het oog springende elementen op de persoonlijke smaak worden afgestemd. De leefruimte binnenin is royaal, wat extra kan worden benadrukt door een zeer groot bemeten panoramisch schuif-/kanteldak. De bagageruimte is makkelijk toegankelijk en met 375 liter zonder meer ruim bemeten. Deze kan verder vergroot worden naar maximaal 1.120 liter door de achterbank (desgewenst in delen) neer te klappen.

MODERNE, ZUINIG EN SCHONE MOTOREN

Er is keuze uit twee motorvarianten. De 1.6 benzinemotor is gekoppeld aan een soepele handgeschakelde versnellingsbak met 5 verzetten of een automatische versnellingsbak met 6 versnellingen. Deze motor levert 88 kW / 120 pk bij 6.000 t.p.m. en 156 Nm bij 4.400 t.p.m. De 1.6 dieselmotor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en levert 88 kW / 120 pk bij 3.750 t.p.m. en 320 Nm bij 1.750 t.p.m. Vanzelfsprekend zijn de motoren voorzien van de modernste technieken. Tevens zijn er diverse maatregelen getroffen om interne frictie en gewicht tot een minimum te beperken. Hierdoor zal de Vitara net als de Swift en S-Cross tot de zuinigste en schoonste in zijn klasse behoren.

VEILIGHEID VOOROP

De Vitara is rijk uitgerust met veiligheidsvoorzieningen. In navolging van andere Suzuki modellen is met Suzuki’s TECT (Total Effective Control Technology) ook hier gebruik gemaakt van ultrasterk lichtgewicht staal. Aangevuld met o.a. liefst 7 airbargs biedt dit optimale bescherming voor de inzittenden. De veiligheid is verder uit te breiden met Suzuki’s geavanceerde 4×4 systeem AllGrip. Dit systeem kent 4 standen (Auto, Sport, Snow en Lock) en in combinatie met ESP biedt het optimale grip onder alle omstandigheden.

Daarnaast zijn ook Radar Brake Support en Adaptive Cruise Control leverbaar. Beide systemen helpen aanrijdingen voorkomen of onverhoopte schade reduceren. Bij Radar Brake Support wordt door middel van radartechniek de afstand tussen de Vitara en de voorligger gemeten. Indien de afstand zodanig klein is dat de kans op een aanrijding reëel is, waarschuwt de auto de bestuurder met een geluidssignaal en indicatie op het dashboard. Zodra de afstand nog kleiner wordt en er grote kans is op een aanrijding, treedt remondersteuning in werking. In het uiterste geval remt de auto zelfs volledig automatisch. Bij Adaptive Cruise Control werken cruise control en Radar Brake Support samen. De bestuurder kan de gewenste afstand tot de voorligger instellen en de auto past de snelheid automatisch aan.


Robuust vanuit elke gezichtshoek

 • Stoere SUV-uitstraling met stijlelementen van vorige generaties
 • In- en exterieur af te stemmen op persoonlijke smaak
 • 4,175 meter lang, 1,775 meter breed, 1,61 meter hoog
 • Royale binnenruimte
 • Ruime bagageruimte te vergroten tot max. 1.120 liter
 • Zeer groot panoramisch schuif-/kanteldak leverbaar

Moderne en zuinige techniek

 • 2 motorvarianten
 • 1.6 benzine: 88 kW/120 pk bij 6.000 t.p.m. en 156 Nm bij 4.400 t.p.m.
 • 1.6 diesel: 88 kW/120 pk bij 3.750 t.p.m. en 320 Nm bij 1.750 t.p.m.
 • Voorzien van modernste technieken
 • Behoort tot zuinigste en schoonste in klasse

Veiligheidsvoorzieningen

 • Rijk uitgerust met veiligheidsvoorzieningen
 • Suzuki’s Total Effective Control Technology met ultrasterk lichtgewicht staal
 • Optimale bescherming met onder meer 7 airbags
 • Gevanceerd 4×4-systeem AllGrip leverbaar; biedt in combinatie met
  ESP optimale grip
 • Radar Brake Support en Adaptive Cruise Control leverbaar

Button-info-nieuwe-Vitara

 

 

Nieuwe-Vitara-(nieuws)

 

 

 

Geen reacties mogelijk.