Historie Nieuwkoop

Historie Nieuwkoop

Nieuwkoop is al meer dan 60 jaar een begrip in Den Bosch en omgeving

In de loop van de jaren verbouwde, verhuisde en ontwikkelde het bedrijf op alle fronten. Er kwamen merken bij en er gingen merken weg. Maar altijd werd vooruit gekeken en invulling gegeven aan de wensen van de markt. Ondanks al deze veranderingen is Nieuwkoop Automotive Group nog steeds een bedrijf, dat zich kenmerkt door service, gastvrijheid, dienstbaarheid en enthousiasme.

Wij streven al meer dan 60 jaar naar een speciale en persoonlijke band met onze klanten. We zien het als onze taak om onze klanten perfect en op maat te adviseren en hechten veel waarde aan eerlijkheid en het nakomen van onze afspraken. Nieuwkoop streeft voordurend naar veilige en betrouwbare mobiliteit voor al onze klanten in elke klasse. En dat zal wat ons betreft ook in de toekomst niet veranderen!

1957-jaar

 

 

Frans Nieuwkoop startte in Vught een klein bedrijfje dat zich bezighield met onderhoud en reparatie van allerlei voertuigen. Kwaliteit en dienstverlening waren ook in die tijd al sterke punten van het bedrijf. Vooral de flexibele avond- en zelfs nachtservice aan met name de bouwwereld, deed het kleine reparatiebedrijf al snel uitgroeien tot een middelgrote onderneming.

1964

 

 

Nieuwkoop werd dealer van de Rootes Groep met in die tijd prestigieuze en beroemde merken, zoals Humber,

Hillman en Sunbeam. Door de fusie van een aantal Britse merken in de zogeheten British Leyland Groep vertegenwoordigde Nieuwkoop eind jaren zestig de gehele British Leyland-lijn met Mini, Morris, Austin en Jaguar.

1965

 

 

Nieuwkoop wordt officieel dealer van Trabant en Scaldia.

1976

 

 

Nieuwkoop opent een occasioncentrum aan de Ertveldweg in Den Bosch. Ook hier groeide het bedrijf al snel uit zijn jasje. Het werd nu echt tijd om nieuwe wegen in te slaan en langetermijnoplossingen te zoeken voor de uitdagingen en de mogelijkheden van dat moment. Uitdagingen, zoals groei en een prominente rol in de auto-branche, in de stad en in de regio.

1978

 

 

Nieuwkoop wordt officieel dealer van Saab.

1979

 

Door Cok Nieuwkoop (zoon van Frans Nieuwkoop) wordt een totaal nieuw ‘alles-onder-één-dak-concept ontwikkeld. Dit dealerconcept was destijds ongekend en spectaculair. In een totaal nieuw en groot pand aan de Hervensebaan in Den Bosch werden alle activiteiten uit Vught en Den Bosch geconcentreerd. Alfa Romeo werd dit jaar aan de collectie toegevoegd.

1981

 

In Nederland zijn Japanse merken in opkomst. Nieuwkoop speelt hierop in door officieel dealer te worden van Suzuki.

1982

 

 

In dit jaar wordt nog een Japans merk toegevoegd: Datsun (wat we nu kennen als Nissan). Het nu ontstane autocenter was en is nog steeds uniek met een even unieke collectie nieuwe en gebruikte auto’s. In elk segment en in elke denkbare prijsklasse.

Medio-jaren-90

 

 

Het pand aan de Hervensebaan werd ingrijpend verbouwd en uitgebreid. Elk merk kreeg een eigen showroom en werkplaats.

1999

 

 

Autobedrijf Nieuwkoop-Hoevenaars (Nissan dealer) onder één dak in Den Bosch.

2000

 

 

Nieuwkoop opent een filiaal voor het nieuwe merk Škoda aan de Industrieweg in Vught. Škoda stond aan de vooravond van een spectaculaire groei van het merk, ook in Nederland.

2001

 

 

In oktober van dit jaar kwam het dealerschap van Fiat en Lancia in Noordoost-Brabant vrij. De prestaties van Nieuwkoop met het merk Alfa Romeo waren ook bij de Fiat Group (de fabrikant van zowel Alfa Romeo, als Fiat en Lancia) al lange tijd bekend en het Fiat en Lancia dealerschap werden aan Nieuwkoop aangeboden. Erg lang hoefde Nieuwkoop niet na te denken, want binnen enkele weken waren ook het Fiat en Lancia-dealerschap een feit.

2002

 

 

In augustus werd de Nieuwkoop Automotive Group geconfronteerd met het onverwachte overlijden van Cok Nieuwkoop. Cok voerde samen met zijn broer Arie Nieuwkoop op een heel eigen en inspirerende wijze de leiding van de onderneming. Met het overlijden van Cok Nieuwkoop verloor de Nieuwkoop Automotive Group een zeer gewaardeerd directielid en boegbeeld van de onderneming.

2003

 

 

Het merk Škoda wordt geïntegreerd binnen het ‘alles-onder-één-dak-concept’ in Den Bosch.

2008

 

 

Het Fiat concern besloot het merk Abarth opnieuw als apart automerk te introduceren. Nieuwkoop zag dit roemruchte merk direct als een prachtige aanvulling op haar Italiaanse automerken. In juli 2008 verzamelde de pers zich bij Nieuwkoop in Den Bosch, waar het merk Abarth officieel in Nederland werd geïntroduceerd.

2012

 

 

Nieuwkoop wordt officieel dealer van Mazda. Met dit dealerschap heeft Nieuwkoop opnieuw een betrouwbaar en vooruitstrevend merk toegevoegd aan haar merkenrange.

2013

 

 

De dagelijkse leiding wordt vanaf maart 2013 gevoerd door een nieuwe directie:  Henk van ’t End  (Algemeen Directeur) en Kees Smeulders (Financieel Directeur).

2015

 

 

Nieuwkoop Automotive Group wordt importeur en dealer van het Duitse campermerk EuraMobil.