Winterbanden | Nieuwkoop Automotive Group | Den Bosch

Winterbanden

Nieuwkoop Automotive Group in Den Bosch is expert in winterbanden. Wij adviseren u welke winterband geschikt is voor uw auto zodat u veilig en comfortabel kunt rijden in de winter. Tevens verzorgen wij voor u de wissel en opslag van winter/zomer-banden in het Nieuwkoop Bandenhotel.

Voordelen Nieuwkoop Bandenhotel:

Vink-blauwGeen opslagruimte nodig in uw berging of garage

Vink-blauwUw zomer- en winterbanden liggen in ons magazijn onder ideale condities

Vink-blauwDe opgeslagen set wielen is verzekerd tegen diefstal en brand

Vink-blauwEen scherp all-in tarief voor de wissel en opslag van uw wielen (band plus velg)

 

Meer informatie: 073-64 66 700

 

Bandenhotel-winterbanden

 

Waarom winterbanden zo belangrijk zijn

Winterbanden zijn niet alleen uitermate geschikt tijdens de wintermaanden maar zeker ook in de herfst, waar bladeren en hevige regenval zorgen voor natte en gevaarlijke wegen.

Met winterbanden heeft u meer grip op droog en nat wegdek bij lage temperaturen en meer grip op sneeuw en ijs.

Een winterband heeft een dieper profiel met speciale ‘lamellen’ voor een betere waterafvoer. Onder de 7 graden Celcius wordt het rubber van een zomerband hard en dus veel minder effectief. Een winterband heeft soepeler rubber dat zich aanpast aan alle ondergronden: beijzeld, nat, besneeuwd of droog.

In winterse omstandigheden kan een winterband de remafstand een flink stuk verkorten. Kortom: winterbanden zijn niet alleen nuttig tijdens de wintersport.

Winterbanden verhogen de kosten van het autorijden niet. Immers, de zomerbanden van uw auto blijven in deze periode ongebruikt en gaan daardoor langer mee!