Laat je auto niet hacken!

Voorkom de Ellende!

Laat je auto niet hackenDe Nationale campagne ‘Laat je auto niet hacken’ van start gegaan. Misdaadjournalist John van den Heuvel –zelf zeer actief in de bestrijding van criminaliteit– is het gezicht van de campagne. De doelstelling is dat zo veel mogelijk mensen hun auto beveiligen tegen deze vorm van (georganiseerde) diefstal. Want met een gekeurd veiligheidssysteem is de kans op diefstal vele malen kleiner.

 

Schade door diefstal: 98 miljoen euro

In Nederland worden dagelijks zo’n 35 auto’s gestolen door ze te hacken. Professionele bendes trekken hiervoor met hightech-apparatuur door het land. Daarbij hebben ze het vooral voorzien op jonge auto’s tot drie jaar oud. De schadelast die dit met zich meebrengt is enorm: in 2014 bedroeg deze 98 miljoen euro.

Hoe gaan dieven te werk?

Zodra er een nieuwe auto op de markt komt, gaan autodieven met groot technisch vernuft aan de slag. Ze analyseren de beveiliging en weten deze vaak kort na marktintroductie al te doorbreken. Het is dan ook niet meer de vraag óf, maar vooral wannéér een bepaald type auto wordt gehackt. Vaak maken de autodieven via de buitenkant contact met het besturingssysteem. Zo kunnen zij de ingebouwde startonderbreker uitschakelen en de auto meenemen.

VbV_Campagne_Banner_John_Verzekeraar_160x600Grote impact

Autodiefstal heeft een enorme impact! Het veroorzaakt allereerst een flinke materiële schade en verlies van persoonlijke spullen. Een auto is (na de hypotheek) meestal het grootste persoonlijke bezit, waar vaak jarenlang voor is gespaard. Maar diefstal tast ook het veiligheidsgevoel van mensen aan. Bovendien geeft het veel administratieve rompslomp en maakt het slachtoffers immobiel. Deze ellende is gelukkig te voorkomen door extra maatregelen te nemen.

Dagelijks worden er 35 auto’s gehackt. Zorg daarom voor een VbV-SCM goedgekeurd beveiligingssysteem. Dus ook wanneer uw auto al is uitgerust met een standaard af-fabriek beveiligingssysteem. Met een investering in een VbV-SCM goedgekeurd beveiligingssysteem maakt u het dieven lastig en verkleint u het risico op diefstal aanzienlijk.

Wat kunt u nog meer doen om diefstal te voorkomen

Laat geen waardevolle spullen achter in uw auto. Want ‘niets erin, niets eruit!’.

Let altijd op uw autosleutels. Laat ze buitenshuis nooit onbeheerd in uw jaszak zitten, bijvoorbeeld tijdens het sporten of in een restaurant.

Parkeer uw auto op een bewaakte parkeerplaats of op een goed verlichte plaats.

Sluit uw auto –ook tijdens het rijden– altijd en overal goed af.

Controleer altijd of uw auto daadwerkelijk op slot gaat wanneer u afsluit met uw afstandsbediening. Het signaal kan namelijk worden verstoord.

Laat het kenteken in de ruiten graveren. De identiteit van uw auto is hierdoor moeilijker te vervalsen.

Diefstalpreventie door Nieuwkoop

Nieuwkoop Automotive Group is als enige autodealer in Den Bosch officieel gecertificeerd voor het inbouwen van de mechanische autoblokkade BearLock. Wij bouwen deze volledige geïntegreerde autosloten als diefstalpreventie in voor álle automerken. Dus ook voor de merken waarvan Nieuwkoop geen officieel dealer is.

Button Bearlock

 

 

Geen reacties mogelijk.